mandag 23. mars 2009

Må....sove....nå.....

På plass på et hotell i Skopje etter en middag (forøvrig veldig bra med myyyye mat) etterfulgt av en sightseeing på jakt etter Hard Rock Cafe. Vi hadde avtalt med guiden vår at vi skulle treffe han der når han kom til byen, og vi tenkte at selv om det var ganske kjipt å gå på dit så var det i minste trygt, ref. Colt-historien til Balkan Freeride. Vi ante fort ugler i mosen da sjåføren var og rotet midt inni noen lugubre bolig-områder, og da han stoppet visste det seg at vi var på Hard Rock Club.... Det fineste vi kan si om stedet var at det så mild sagt tvilsomt ut, så det var liten tvil om at vi ville tilbake til hotellet :-)

Guiden vår kom på hotellet like etter oss og kunne fortelle at han var like spent som oss på om det var mulig å komme seg opp på fjellet i morgen... Han kunne fortelle at det var kommet mellom 2 og 3 meter snø de siste dagene, og han hadde aldri opplevd så mye snø som akkurat nå. Her snakker vi snorkel-føre!

Planen nå er at guiden skal forsøke å komme seg opp på fjellet om ca. 4 timer, og vi skal (forhåpentligvis) dra etter i 9-tiden (dvs. om ca. 6 timer). Turen opp tar normalt ca. 1 time. Neste utfordring da er cat'n.... De må bytte noe driv-hjul-greier (eller noe sånt...) på den før den kan brukes. Hvis de får fikset det er neste problem at det rett og slett er for mye snø for den! Med over 2m pudder er det umulig å dytte snøen foran den, så vi får se hvordan det blir. Worst case scenario er at det ikke blir noe kjøring i morgen, rett og slett fordi det er FOR MYE snø!!! Snakk om luksusproblem :-) Vi er mao temmelig spente på hva morgendagen bringer...

Det har vært en lang og slitsom dag med avreise fra Løkka kl. 05:00, dvs. snart 22 timer siden. Bil-turen fra Sofia til Skopje tok 6t, inkl. ca. 1t ved grenseovergangen fra Bulgaria. Det var ingen andre biler ved grensen, men med intet mindre enn 6(!) forskjellige kontrollposter tar det tid... Burde være rimelig godt rom for forbedringer på rutinene der :-)

Det er tydelig at Makedonia og Bulgaria er fattige land. Bygningene er gamle og slitte, og veiene holder en ufattelig lav standard! Det føles som man er satt 20 år tilbake i tid på det meste.


Men uansett: vi holder på optimismen og håper vi får stått på ski i morgen (selv om det ser litt mørkt ut).....


T.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar